Vruchtencake in de vorm van een kettingzaag!

stihl kettingzaag cake

Een cake in de vorm van een kettingzaag, hoe leuk is dat? Ga voor deze heerlijke vruchtencake en decoreer de cake met vruchten uit eigen tuin.

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • Eventueel zakje vanillesuiker
  • Ongeveer 100 gram rode en blauwe bessen of andere vruchten (uit de tuin)
  • Eventueel een appel
  • Eventueel witte topping

Bereiding cakebeslag

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de bakvorm goed in met boter en bestuif eventueel met wat bloem.
  • Klop de boter met de (vanille)suiker tot een gladde massa.
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe.
  • Mix het geheel enkele minuten goed door.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder, en spatel dit door het mengsel.
  • Schep er eventueel een paar schijfjes appel door voor een frisse bite!
  • Verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm.
  • Bak de cake in ongeveer 45 minuten mooi bruin.
  • Controleer of de cake gaar is met een mes. Wanneer er beslag aan blijft kleven, laat je hem nog een paar minuten in de oven staan.
  • Als de cake gaar is, haal je hem direct uit de bakvorm. Doe dit door de vorm voorzichtig om te draaien, en met je andere hand (mét ovenhandschoen) de cake tegen te houden zodat de cake niet breekt.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.
  • Wanneer de cake is afgekoeld, is het tijd voor de garnering!
stihl kettingzaag cake

Cake garneren

  • Doe de topping in een spuitzak of open het (kant-en-klare) spuitzakje.
  • Kies het gewenste spuitmondje en versier de cake.
  • Voor een echte kettingzaaglook volg je de contouren van de mal.
  • Spoel de vruchten en haal de rode bessen van de steeltjes.
  • Versier de cake naar smaak met blauwe en rode bessen of andere seizoensvruchten.

Tip: snijd de cake voorzichtig door en smeer er vruchtengelei tussen.

stihl kettingzaag cake

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Eventueel zakje vanillesuiker
  • Ongeveer 100 gram rode en blauwe bessen of andere vruchten (uit de tuin)
  • Eventueel witte topping

Bereiding biscuitdeeg

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet de bakvorm goed in met boter en bestuif eventueel met wat bloem.
  • Klop de suiker en de eieren luchtig, dit duurt minstens 5 minuten, hoe langer je mixt: hoe luchtiger (lekkerder) het biscuitdeeg.
  • Schep vervolgens de bloem en bakpoeder met een spatel door het eiermengsel.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en zet hem in het midden van de oven.
  • Bak het biscuitdeeg in 10-11 minuten gaar.

Bekijk hier de bakvorm in de vorm van een STIHL kettingzaag.

Cookies op de STIHL website

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te bezorgen. Als u doorgaat zonder uw instellingen te wijzigen dan gaan wij ervan uit dat u akkoord bent om cookies van de STIHL website te ontvangen. Niettegenstaande kan u deze instellingen te allen tijde wijzigen.

OK