Accumachines bieden steeds meer voordelen

Voordelen accumachines

Tuinmachines worden alsmaar veiliger, efficiënter én gebruiksvriendelijker. Sinds de introductie van batterij-aangedreven machines, de zogenaamde accumachines, gaat die evolutie razendsnel. Iedereen kan tegenwoordig in de tuin werken, zonder moe te worden en zonder de buren te storen. Met zijn krachtige, lichte en eenvoudig hanteerbare machines is STIHL één van de koplopers in dit domein. We hebben zelfs een verzamelnaam voor al die voordelen: #ACCUPOWER by STIHL.

Gebruiksvriendelijk gereedschap
Ze zijn stil, licht, krachtig en eenvoudig te bedienen. Werken met een accumachine is bijzonder aangenaam. Bovendien past een STIHL accu in alle STIHL machines van hetzelfde systeem. Over de vele voordelen van werken met een machine op accu kunnen we nog wel even doorgaan. Denk maar aan de omgeving, het milieu en de arbeidsomstandigheden. Een batterij veroorzaakt geen schadelijke uitlaatgassen en produceert een pak minder geluid dan een benzinemotor. Batterij-aangedreven toestellen zijn doorgaans compacte machines. Ze wegen tot 40% minder dan benzinemachines en veroorzaken opvallend minder trillingen. Ook op ergonomisch vlak is er dus heel wat voordeel te halen uit accumachines. Ten slotte is het ook erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Vuile bougies vervangen of brandstof bijvullen is verleden tijd. Zodra de accu opgeladen is, kan je onmiddellijk aan de slag.

Lithium-ion (Li-ion)
Een accu is een batterij die uit meerdere oplaadbare elementen bestaat. Tijdens het opladen wordt de accu gevoed met elektrische stroom. De energieaanvoer zet een chemisch proces in gang. Om de accu te ontladen, moet hij op een machine (stroomverbruiker) aangesloten zijn. Bij de ontlading verloopt het chemische proces in omgekeerde richting en de opgeslagen energie wordt opnieuw in de vorm van elektrische stroom vrijgegeven. Tegenwoordig telt vooral een lange looptijd en een lange levensduur bij het beoordelen van accu's. Steeds nieuwe technologieën verbeteren de kracht en de levensduur van batterijen aanzienlijk. STIHL kiest bewust voor de compacte Lithium-ion-accu's, omwille van de betere prestaties en geen last van een geheugeneffect.

Accupower
Ontspannen werken met respect voor de omgeving en als het werk gedaan is, heb je nog energie over. Het verrassend lage gewicht, de gebruiksvriendelijke bediening en het maximaal verminderde trillingsniveau maken van een STIHL accumachine het ideale gereedschap voor de tuinliefhebber. Het compacte toestel volgt probleemloos de kleinste beweging van je hand. Kracht en eenvoud, dat is #ACCUPOWER by STIHL.

Accuassortiment

  • De compacte en handige machines van het AS systeem zijn perfect geschikt voor occasioneel tuinonderhoud. Een betrouwbare wisselaccu levert de energie die je nodig hebt voor dit werk.
  • Met de snel en eenvoudig te bedienen machines van de AI lijn ben je perfect uitgerust om je tuin te doen stralen. Om de ingebouwde accu op te laden, sluit je de machine gewoon aan op een stopcontact.
  • Het AK systeem valt dan weer op door zijn hogere vermogen en autonomie. Met ons flexibele machineaanbod ben je tegen alle taken opgewassen. Je kan alle AK accu's combineren met alle AL type laders en machines van het AK systeem.
  • Ons AP systeem tenslotte omvat een breed assortiment aan bijzonder krachtige accumachines. Met hun autonomie en kracht zijn ze uitermate geschikt voor het professioneel landschapsonderhoud en de professionele boomverzorging. Ze leveren ook onberispelijke prestaties bij onderhoudswerkzaamheden van de gemeentediensten. Geen overbodig lawaai dankzij discrete werking.

We hebben dus echt aan alles gedacht. Vermogen, ergonomie en werkplezier. Helemaal STIHL.