Kettingzagen tips

Kettingzagen tips

Hier vind je praktische tips voor een vlotte start van je kettingzaag, correct onderhoud, het aanspannen van de ketting  en veel meer. Zo werk je veilig en efficiënt, terwijl je er nog plezier aan beleeft ook.

Veiligheidskleding voor het werken met de kettingzaag

Om veilig te kunnen werken met een kettingzaag zijn de juiste kleding en uitrusting een must. Wij geven tips voor de juiste veiligheidskleding.

Een kettingzaag onderhouden

Bij een kettingzaag onderhouden komt wel wat kijken. Lees hier onder andere hoe je ze correct reinigt.

Een kettingzaag reinigen

Je kettingzaag reinigen en onderhouden is belangrijk! Lees hier hoe je een kettingzaag met een paar eenvoudige stappen schoonmaakt.

Een kettingzaag starten

Kettingzaag starten: wij tonen je stap voor stap hoe je een STIHL kettingzaag start – van het choke-symbool tot de startprocedure, met videohandleiding.

Zaagketting aanspannen: zo doe je dat!

Wil jij je zaagketting aanspannen? We tonen je hoe de kettingsnelspanner, de zijdelings geplaatste en de frontaal geplaatste kettingspanner werken.

Systeemgewicht: hoe wordt dat samengesteld?

Hoe stelt STIHL het systeemgewicht samen? Dit is belangrijk om weten want het gewicht is een cruciaal criterium bij de keuze van een kettingzaag. Zeker voor professionele gebruikers die meerdere uren per dag met hun zaag in de weer zijn, telt elke gram.

Veilig en efficiënt werken met een kettingzaag

Veilig en efficiënt werken met een kettingzaag

Bij STIHL draait alles rond productveiligheid. Uw kettingzaag is reeds uitgerust met heel wat technologische snufjes om uw veiligheid te garanderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen en met onze tips werkt u tegelijk veilig én efficiënt in de tuin of in het bos.

Zaagkettingen slijpen

Op deze pagina's helpen wij u bij het zoeken naar de juiste gereedschappen en leren wij u hoe u deze kunt gebruiken.