Gebruikstips en onderhoud

Met STIHL efficiënt en in alle veiligheid werken

Uw veiligheid is altijd een belangrijk aspect van ons dagelijkse werk. Om die reden bieden wij u deze veiligheids- en gebruikstips voor onze producten aan zodat u efficiënt en veilig kunt werken.

Snijgarnituur kantenmaaier, grastrimmer of bosmaaier vervangen

Om met goed resultaat met de bosmaaier en kantenmaaier te werken moet je het snijgarnituur vervangen wanneer het bot of versleten is. We leggen uit hoe je dat doet!

Heggenschaar zelf slijpen

Hars en dikke takken maken de messen na verloop van tijd bot. Wij laten je zien hoe je je heggenschaar snel en eenvoudig kan slijpen: een heggenschaar slijpen doe je zo!

Een kettingzaag onderhouden

Bij een kettingzaag onderhouden komt wel wat kijken. Lees hier onder andere hoe je ze correct reinigt.

Een kettingzaag reinigen

Je kettingzaag reinigen en onderhouden is belangrijk! Lees hier hoe je een kettingzaag met een paar eenvoudige stappen schoonmaakt.

Een kettingzaag starten

Kettingzaag starten: wij tonen je stap voor stap hoe je een STIHL kettingzaag start – van het choke-symbool tot de startprocedure, met videohandleiding.

Zaagketting aanspannen: zo doe je dat!

Wil jij je zaagketting aanspannen? We tonen je hoe de kettingsnelspanner, de zijdelings geplaatste en de frontaal geplaatste kettingspanner werken.

De juiste manier om heggen te snoeien

Voor iedereen die zijn heggen wil onderhouden ...

Systeemgewicht: hoe wordt dat samengesteld?

Hoe stelt STIHL het systeemgewicht samen? Dit is belangrijk om weten want het gewicht is een cruciaal criterium bij de keuze van een kettingzaag. Zeker voor professionele gebruikers die meerdere uren per dag met hun zaag in de weer zijn, telt elke gram.

Winteronderhoud door STIHL dealers

Winteronderhoud door STIHL dealers

Het gazon heeft zijn laatste maaibeurt gehad, de hagen zijn gesnoeid: de winter is een korte periode van rust in de tuin. Hét moment om je STIHL machine(s) naar een STIHL dealer te brengen voor winteronderhoud.

Waarvoor gebruik je een grondboor?

Waarvoor gebruik je een grondboor?

Een grondboor is een handig gereedschap bij het maken van een plantgat, het plaatsen van een schutting of allerlei andere klussen. Benieuwd waar jij een grondboor voor kan gebruiken? Lees dan verder.

Snoeiafval composteren? Gebruik een hakselaar!

Snoeiafval composteren? Gebruik een hakselaar!

Compost is een geweldige bodemverbeteraar. Je kan ook je snoeiafval composteren, bijvoorbeeld met behulp van een hakselaar. Wij geven je wat tips.

Moet een accu helemaal leeg zijn voor je hem mag opladen?

Moet een accu helemaal leeg zijn voor je hem mag opladen?

Er bestaan nogal wat mythen over accu's. Maar kloppen die eigenlijk wel? We hebben de meest voorkomende mythen eens onder de loep genomen.

Draag zorg voor je veiligheidsuitrusting, zodat ze zorg kan dragen voor jou!

Draag zorg voor je veiligheidsuitrusting, zodat ze zorg kan dragen voor jou!

Je veiligheidsuitrusting springt keer op keer voor jou in de bres, maar doe jij het nodige om er voor te zorgen dat je er op kan blijven rekenen? Net zoals voor je machine geldt dat een goed onderhoud cruciaal is voor het behoud van de kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Hier zijn vijf tips om je veiligheidsuitrusting in topconditie te houden.

Installatie van de iMOW® robotmaaier

Tuintips van de vakman: zo eenvoudig is de installatie van de iMOW® robotmaaier

Wat als… je het onderhoud van je gazon volledig zou kunnen overlaten aan een robot? De iMOW® robotmaaier zorgt niet alleen voor een perfect maairesultaat, het fijngemalen gras geeft ook voedingsstoffen terug aan de bodem.

Hoeveel werk kan je verzetten met een opgeladen accumachine?

Hoeveel werk kan je verzetten met een opgeladen accumachine?

Of je nu heggen snoeit, graskanten maait, bladeren ruimt of hout zaagt – met de lichte, stille en krachtige STIHL accumachines ben je klaar voor elke uitdaging in de tuin.
Zo onderhoud je je heggenschaar - Ontsmetten, insmeren & slijpen

Tuintips van de vakman: zo onderhoud je je heggenschaar

"Wij gebruiken de STIHL heggenscharen bijna dagelijks. Bij particulieren is dit niet het geval en dan kan het gebeuren dat de heggenschaar niet wil starten, enkel en alleen omdat de messen dichtkleven doordat ze een half jaar voordien voor het laatst gebruikt zijn zonder ze daarna correct te hebben verzorgd." Tuinaannemer Matthias Ruttiens van MR Creations is een man met een missie: mensen moeten beter zorg dragen voor hun gereedschap.
MotoMix alkylaat brandstof

STIHL MotoMix®: goed voor mens, machine & milieu

Net als een topatleet op z'n voeding moet letten, heeft uw STIHL benzinemotor de geschikte brandstof nodig om topprestaties te leveren. Ongeacht of het om een kettingzaag, bosmaaier of bladblazer gaat, de kant-en-klare STIHL MotoMix® is speciaal ontwikkeld om uw STIHL benzinemachine optimaal te laten renderen én de levensduur te verlengen. Ontdek waarom MotoMix® goed is voor mens, machine & milieu.
Veilig en efficiënt werken met een kettingzaag

Veilig en efficiënt werken met een kettingzaag

Bij STIHL draait alles rond productveiligheid. Uw kettingzaag is reeds uitgerust met heel wat technologische snufjes om uw veiligheid te garanderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen en met onze tips werkt u tegelijk veilig én efficiënt in de tuin of in het bos.

Zaagkettingen slijpen

Op deze pagina's helpen wij u bij het zoeken naar de juiste gereedschappen en leren wij u hoe u deze kunt gebruiken.  

De motorzeisen

Een perfect werkgebied voor de STIHL motorzeisen …

Voor het eerst met een motorzaag werken

U wilt uw motorzaag starten? We tonen u hoe dat moet. Stap voor stap...

Persoonlijke veiligheidsuitrusting STIHL

STIHL hecht bijzonder veel belang aan een comfortabele, persoonlijke veiligheidsuitrusting die een optimale bescherming biedt ...

Winternazicht grasmaaier

Grasmaaier in de winter: tips bij winteronderhoud

Voor de opslag tijdens de wintermaanden zijn er een paar punten waar u op moet letten zodat de machine in de lente weer meteen startklaar is.

YouTube STIHL - Ons kanaal op YouTube

Bezoek ons kanaal op YouTube, u vindt er video's over het merk en de producten van STIHL.

Video's van STIHL op YouTube