Om uw heggen goed in vorm te houden

De juiste manier om heggen te snoeien
Het is noodzakelijk om een aangepaste machine te kiezen om uw heggen en heesters te onderhouden en te snoeien. STIHL heggenscharen en heggensnoeiers zijn de experts die u daarbij helpen, hoe hoog of breed uw heg ook is.
Hagen snoeien: zo ga je te werk

Hagen snoeien: zo ga je te werk

Zo aan het eind van mei, begin juni is het tijd om snelgroeiende hagen te snoeien. Voorbeelden van deze hagen zijn de liguster, beuk, haagbeuk, laurierkers en coniferen zoals taxus. Je kan nu ook je buxus in model snoeien. Het is aan te raden om dit voor de langste dag, 21 juni, te doen. In september-oktober is het opnieuw tijd om te snoeien.

5 tips voor een professioneel gesnoeide haag of buxus

5 tips voor een professioneel gesnoeide haag of buxus

In een mooi verzorgde tuin staan vaak perfect gesnoeide hagen of buxusboompjes. Het vraagt wel wat werk om die in vorm te houden, maar het resultaat is al die moeite meer dan waard.

Tips bij middelhoge hagen snoeien

Om middelhoge hagen mooi in vorm te houden, is het nodig ze meerdere keren per jaar te snoeien. Dat doe je best in het voorjaar (voor de langste dag) en het najaar (september of oktober).

Hoge hagen snoeien doe je zo!

Net als alle hagen, moet je ook hoge hagen snoeien om ze in vorm te houden. Door de hoogte kan het al snel een gevaarlijke klus worden. Daarom is het belangrijk om veilig te werk te gaan. Gebruik bijvoorbeeld een heggenschaar op steel; met de lange steel pak je hiermee zelfs de hoogste haag op een veilige en efficiënte manier aan.

Sierheggen

Ideeën voor sierheggen

Voor "vormsnoei" en "vormgroei" zijn vooral dichtbegroeide hagen en bomen geschikt.