Advies en inspiratie

Het bos, het huis en de tuin met STIHL

Uw woning onderhouden of uw tuin verzorgen... We geven u enkele ideetjes om schoon te maken, te planten, te maaien en te snoeien.

Zelf composteren. Zo doe je dat!

Zelf composteren. Zo doe je dat!

Van je groente-, fruit- en tuinafval kan je een geweldige bodemverbeteraar maken. Dit doe je door het te composteren. We leggen je uit hoe je zelf een composthoop maakt.

Vruchtencake in de vorm van een kettingzaag

Vruchtencake in de vorm van een kettingzaag

Een cake in de vorm van een kettingzaag, hoe leuk is dat? Ga voor deze heerlijke vruchtencake en decoreer de cake met vruchten uit eigen tuin.

Zo maak je je tuin klaar voor een feest

Zo maak je je tuin klaar voor een feest

Tijdens warme dagen genieten we optimaal van de tuin. Alleen, maar ook met vrienden en familie. Wat is er nu leuker dan een tuinfeest of barbecue? Wij helpen je voorbereiden.

Maak je tuin vakantieproof

Maak je tuin vakantieproof

Ga je in de zomer op vakantie? Maak je tuin vakantieproof! Maai het gras, knip de kanten bij en oogst zoveel mogelijk groenten en bloemen voor je vertrekt.

wat doen bij droogte in de tuin?

Wat doen bij droogte in de tuin

Het is steeds vaker gedurende lange perioden droog. Hoe je met deze droogte in de tuin omgaat en toch milieuvriendelijk tuiniert? Wij geven enkele tips!

Hoe zaai je gras voor een frisgroen gazon?

Hoe zaai je gras voor een frisgroen gazon?

Als je groene vingers in het voorjaar weer beginnen te kriebelen en je in de zomer wil genieten van een heerlijk zacht grasperk, ga dan zelf aan de slag en zaai een gazon om trots op te zijn. Gras zaaien is helemaal niet zo moeilijk. Met een goede basis en een beetje voorbereiding kom je al een heel eind. Het resultaat? Een prachtig gazon om ú tegen te zeggen.

De meest spectaculaire ijssculpturen ter wereld

De meest spectaculaire ijssculpturen ter wereld

Met een kettingzaag ga je niet alleen bomen en stronken hout te lijf, je maakt er ook prachtige kunstwerken in ijs mee. Bewijs daarvan zijn 's werelds meest magische winterwonderlanden met kristalheldere sculpturen. Van koele muziekinstrumenten in Noorwegen tot reusachtige Disney-figuren in België: deze zes ijsbeeldenfestivals zijn een bezoek meer dan waard.

DIY projecten met de STIHL kettingzaag

DIY projecten met de STIHL kettingzaag

U kunt uw STIHL motorzaag ook gebruiken om leuke zaken te creëren ...

Zaag zelf je brandhout met een kettingzaag

Zaag zelf je brandhout met een kettingzaag

Een knusse open haard op een koude winterdag of een gezellige vuurkorf op een zwoele zomeravond: soms heb je niet meer nodig om te genieten van het leven. Door zelf je brandhout te zagen in plaats van het kant-en-klaar te kopen zorg je daarbij voor nog meer voldoening.
Zieke boom vellen bij Kasteel Hohenheim

Zieke boom vellen bij Kasteel Hohenheim

De waarschuwing "Opgepast, boom valt!" weergalmt door het park. Een 170-jarige zieke beukenboom, met een stam van 120 centimeter diameter, belandt op de grond. Iedereen is tevreden: de planning heeft zijn vruchten afgeworpen. Zo'n grote boom vellen is geen alledaags werk, want een boom van die omvang weegt ettelijke tonnen. Zelfs voor professionals is dit een echte uitdaging.
Tuintips van de vakman: zo houd je je gazon frisgroen doorheen het jaar

Tuintips van de vakman: zo houd je je gazon frisgroen doorheen het jaar

Een gazon onderhouden is niet moeilijk. Echter, om het te doen stralen moet je er wel regelmatig tijd aan besteden. Een frisgroen gazon verkrijg je door op regelmatige basis te maaien, daarnaast te verticuteren, te bemesten en te sproeien volgens de regels van de kunst. Maar wat doe je nu best in welke periode? Met onderstaande tips van tuinaannemer Matthias Ruttiens van MR Creations heb je binnenkort het meest groene gazon van de buurt!
5 goede redenen om voor een accumachine te kiezen

Tuintips van de vakman: 5 goede redenen om voor een accumachine te kiezen

"De laatste 2 jaar (sinds 2015, red.) werken we meer en meer met accumachines. De klanten hebben dit graag. Denk maar aan scholen of rusthuizen die groenonderhoud nodig hebben. Dat zijn plaatsen waar we zo weinig mogelijk geluidshinder willen veroorzaken." Tuinaannemer Matthias Ruttiens van MR Creations is ervan overtuigd: tuinmachines op accu zijn de toekomst. Licht, stil en toch krachtig: de STIHL accumachines verlichten letterlijk en figuurlijk het werk in de tuin.
De kunst van het carven in 5 stappen

De kunst van het carven in 5 stappen

Carving is een vak apart. Het is zowel fysiek als mentaal een uitdaging om een ruwe blok hout om te toveren tot een verfijnd stuk kunst, zeker met een kettingzaag dat vaak als een destructief gereedschap wordt beschouwd. We volgden twee carvers die zich dan ook terecht de titel van ‘boomkunstenaar' mogen aanmeten: de Nederlander Jeroen Boersma en de Belg Leo Beterams.
hoe buxusmot bestrijden

SOS buxus: hoe buxusmot bestrijden en verdere verspreiding vermijden

Wat stelt een mooie tuin voor zonder perfect gesnoeide buxushaag? Buxus is één van de populairste groenblijvers in de tuin. Helaas is het ook een lekkernij voor de glyphodes perspectalis of buxusmot. De rupsen van de buxusmot vreten de buxussen tegen een zodanig hoog tempo op dat de plant zich niet tijdig kan herstellen. Ze laten een spoor van bruine, kaalgevreten hagen achter. In dit artikel leest u hoe de buxusrups kan bestrijden en wat u moet doen om toekomstige vraat te voorkomen.
5 tips om het beste uit uw kantenmaaier, grastrimmer of bosmaaier te halen

5 tips om het beste uit uw kantenmaaier, grastrimmer of bosmaaier te halen

Tijdens het voorjaar begint het gras weer sterk te groeien. In deze periode kan het een uitdaging zijn om uw gazon verzorgd te houden. De kantenmaaiers, grastrimmers en bosmaaiers van STIHL zijn uw ideale partner voor het maaien op oneffen terrein of plaatsen waar u met de grasmaaier moeilijk bij kan. De kantenmaaier wordt doorgaans gebruikt voor kleinere tuinen. Voor het onderhoud van grotere tuinen of uitgestrekte percelen, zijn de grastrimmer en de bosmaaier de aangewezen machines.
5 redenen om te mulchmaaien

5 redenen om te mulchmaaien

Uw gazon, dat is een groene oase waar u helemaal tot rust kan komen na een lange werkdag. Hier wordt gespeeld, geravot, gelezen, gezellig gepraat, gelachen. Soms ook gegeten, geslapen of gedroomd. En tussendoor ook af en toe eens gemaaid. U beleeft het langst plezier aan uw gazon als u het regelmatig maait en bemest. Helaas is dit vaak een tijdrovend en arbeidsintensief karwei. Dankzij het mulchmaaien gebeurt maaien én bemesten gelijktijdig en heeft u niet langer grasafval. Zo bespaart u heel wat tijd en plaats in uw tuin uit!
3 tips voor een stralend schoon terras met een STIHL hogedrukreiniger

3 tips voor een stralend schoon terras

Na de winter ligt het terras er vaak vuil en onverzorgd bij. Koude en regen zorgen ervoor dat een groene sluier van algen en mos zich op de tegels en tussen de voegen nestelt. Het voorjaar is dan ook het ideale moment om uw terras eens grondig onder handen te nemen. De koudwater-hogedrukreinigers van STIHL gaan vuil te lijf op een efficiënte, snelle en comfortabele manier. Maar waar moet u nu precies op letten bij het reinigen van uw terras, tuinpad of oprit? Wij zetten 3 aandachtspunten op een rij, zodat uw terras terug stralend schoon wordt!
grasmaaier

Voor elke tuin de geschikte grasmaaier

Aan het begin van de lente kan u na een lange winter terug uw gras maaien. Nadat u ter voorbereiding het gras geverticuteerd heeft, kan u uw grasmat lenteklaar maken.
Duurzaam gras verticuteren in 3 stappen

Duurzaam gras verticuteren in 3 stappen

In de loop van het jaar zorgen mos, gazonschimmel en onkruid ervoor dat het gazon aan kwaliteit verliest. Tussen maart en september is de bodem iets warmer, waardoor dit de meest ideale periode is om uw gazon te trakteren op een welverdiende wellnesskuur door het gras te verticuteren.
imow robotmaaier

5 voordelen van de iMow robotmaaier voor het onderhouden van uw gazon

Naast een sporadische verjongingskuur met de verticuteermachine heeft een gezond gazon ook een regelmatige maaibeurt nodig om fris voor de dag te komen. Wat als u dat saaie maaien nu eens zou kunnen overlaten aan een intelligente, efficiënte en immer betrouwbare assistent? Maak kennis met de iMow robotmaaier, met de ‘i' van intelligent gazononderhoud!
winterbarbecue

Sfeervolle winterbarbecue

Barbecueën iets voor lange, zwoele zomeravonden? Niet dus! Ook bij wintertemperaturen kan u vrienden en familie verrassen met een gezellige BBQ in de tuin. In de VS en Canada wordt winterbarbecueën gezien als een echte familietraditie. Weer of geen weer, met onderstaande checklist bij de hand maakt u van uw winterbarbecue een gezellig eet- en drankfestijn!
Tuinklussen in februari

Tuinklussen in februari

Februari is het uitgelezen moment om te werken aan de verbetering van uw tuin. Kalk strooien vermindert de zuurtegraad van uw gazon en verbetert de bodemstructuur. U kunt rond deze periode ook al beginnen met snoeien, planten en verplanten. Een dikke jas, warme muts en een flink paar winterschoenen: meer heeft u niet nodig om de winterkoude te trotseren voor het welzijn van uw groene paradijs!
5 tips voor het efficiënt gebruik van uw hakselaar

5 tips voor het efficiënt gebruik van uw hakselaar

Een opgeruimde tuin zorgt voor een opgeruimde geest. Na het snoeien van bomen, heggen of struiken blijven vaak grote volumes snoeimateriaal achter in de tuin. Een hakselaar verlost u op comfortabele wijze van hinderlijke takken en helpt het volume aan snoeiafval te verkleinen.
Winterklaar maken tuin

Hoe maakt u uw tuin winterklaar

Hoe belangrijk is het om uw tuin winterklaar te maken? Wie een zo natuurlijk mogelijke tuin wil, laat gewoon de natuur zijn werk doen. Dat is helemaal prima. Maar als u gruwelt van wildgroei en houdt van verzorgde perken, dan hebt u wel wat te doen voor het hard begint te vriezen. Dankzij enkele kleine ingrepen zal uw tuin er ook tijdens de koude maanden netjes blijven uitzien en sommige planten zullen in het voorjaar mooier bloeien.
Voordelen accumachines

Voordelen van accumachines

Tuinmachines worden alsmaar veiliger, efficiënter én gebruiksvriendelijker. Sinds de introductie van batterij-aangedreven machines, de zogenaamde accumachines, gaat die evolutie razendsnel.
Hoe uw VIKING grasmaaier tijdens de winter opbergen?

Hoe uw grasmaaier tijdens de winter opbergen

Wanneer u uw grasmaaier tijdens het stille seizoen opbergt, moet u twee zaken voor ogen houden …

Voordelen hakselaar

Voordelen hakselaar

VIKING hakselaars om het tuinafval in een mum van tijd fijn te hakken.

Composteren volgens de regels van de kunst

Composteren volgens de regels van de kunst

Regels om compost te maken en te gebruiken …

Cookies op de STIHL website

Wij gebruiken cookies om u de best mogelijke ervaring op onze website te bezorgen. Als u doorgaat zonder uw instellingen te wijzigen dan gaan wij ervan uit dat u akkoord bent om cookies van de STIHL website te ontvangen. Niettegenstaande kan u deze instellingen te allen tijde wijzigen.

OK