Directe productkeuze Benzine kantenmaaier voor grotere tuinen
Benzine kantenmaaier voor grotere tuinen

Benzine kantenmaaier voor grotere tuinen

Krachtig en efficiënt!

U wilt met uw kantenmaaier ook op grotere oppervlakken efficiënt werken? Dan zijn de krachtige STIHL kantenmaaiers voor het maaien rond het huis en in de tuin uw beste keuze. De machines zijn afhankelijk van het karwei met verschillende snijgereedschappen voor het maaien en trimmen te gebruiken.

Vergelijking Model Vermogen ­kW Cilinderinhoud ­cm³ Gewicht ­kg Standaard snijgarnituur ­ Prijs
FS 56 0,8 27,2 5,1 1) Grassnijblad
2 snijkanten
vanaf € 372,00*
FS 56 C-E 0,8 27,2 5,2 1) Grassnijblad
2 snijkanten
vanaf € 402,00*
FS 70 C-E 0,9 27,2 5,4 1) GSB 230-2 € 454,00*
FS 89 0,95 28,4 5,8 1) vanaf € 504,00*
1) Zonder benzine, snijgereedschap en bescherming

Krachtige en comfortabele machines van STIHL voor een perfect onderhouden tuin

De robuuste STIHL kantenmaaiers voor tuinier- en onderhoudswerk combineren kracht en comfort. Ze zijn ergonomisch en doeltreffend, en uitstekend geschikt voor maai-, onderhouds- en trimwerk. Alle modellen met de aanduiding C-E zijn bovendien uitgerust met het systeem STIHL ErgoStart (E) voor een moeiteloze start.

De ideale kantenmaaier voor je tuin

Er is altijd wel een kantenmaaier die aan je behoeften voldoet, of het nu gaat om het maaien van kleine grasvlakten of het snoeien van doornige heggen en verhout struikgewas. Houd bij het kiezen van je machine rekening met de afmetingen en kenmerken van je terrein.

Om je werk nog minder vermoeiend te maken zijn er de comfortabele uitrustingen. De multifunctionele handgreep, STIHL ErgoStart of het STIHL antivibratiesysteem, geïntegreerd in verschillende modellen kantenmaaiers voor de tuin, maken het werk bijzonder aangenaam. En om de laatste hand te leggen aan het onderhoud van je terrein vind je bij STIHL ook machines die speciaal ontworpen zijn voor kleinere tuinen.

De specialisten in grote oppervlakken

De STIHL kantenmaaiers voor het onderhoud van grote oppervlakken zijn te herkennen aan hun ergonomische dubbele handgreep. Dit robuuste ‘stuur’ zorgt voor een natuurlijke beweging van de machine en verdeelt de terugslagkrachten gelijkmatig over beide armen. De handgreep laat zich makkelijk door een knevelbout verstellen.

Om grote oppervlakken comfortabel te onderhouden, zijn de STIHL kantenmaaiers standaard voorzien van een enkelvoudige draaggordel. De krachtige FS 89 is standaard uitgerust met een dubbele schoudergordel. Het werk wordt kinderspel, zelfs vele uren aan een stuk.

Handzame modellen voor smalle gebieden

Een praktisch model voor het aanpakken van wilde vegetatie over grote oppervlakken kan snel hinderlijk worden wanneer je in krappe omgevingen werkt. Om je tussen heesters en andere struiken te kunnen voortbewegen, zijn sommige kantenmaaiers voor de tuin uitgerust met een ronde handgreep. Deze modellen zijn gemarkeerd met een ‘R’. Ze garanderen een volledige bewegingsvrijheid in alle posities en kunnen tijdens het gebruik zelfs in de gewenste richting worden gericht.

Als je je kantenmaaier op hellend terrein of in smalle greppels wilt gebruiken, raden we de universele draaggordel ADVANCE aan voor een maximale ergonomie. In het geval van regelmatig gebruik op moeilijke terreinen is het beter om te kiezen voor een ruggedragen bosmaaier.

Comfortabele modellen voor een vlotte start

In de comfortversie (C) met ErgoStart (E) zijn de FS 56 C-E en FS 70 C-E kantenmaaiers voor de tuin uitgerust met een verfijnd veermechanisme waardoor één keer rustig aan het starttouw trekken volstaat om probleemloos te starten. Dankzij de handbenzinepomp kun je nieuwe benzine rechtstreeks in de carburateur pompen met een druk op de knop. Hierdoor kan je sneller en efficiënter starten, zelfs na een lange buitengebruikstelling van de machine.

De krachtige FS 89 maakt indruk met zijn automatische decompressiesysteem. In combinatie met de handbenzinepomp maakt dit systeem het werk veel minder vermoeiend en wordt het aantal keren uittrekken van het starttouw aanzienlijk gereduceerd. Je hoeft maar een paar keer te trekken om de motor te starten.

Aangepaste snijgarnituren voor maai-, trim- en onderhoudswerk

Om je kantenmaaier flexibel in de tuin te kunnen gebruiken, heeft STIHL verschillende snijgarnituren in zijn assortiment. Maak je keuze tussen de maaikoppen, grassnijbladen en driehoeksmes:

  • Maaikoppen met twee of vier maaidraden voor het verwijderen van onkruid en het maaien van grote oppervlakken
  • PolyCut maaikop met drie scharnierende kunststofmessen
  • Stalen grassnijbladen voor droog gras, onkruid en riet
  • Driehoeksmes voor taai gras, struikgewas en doornhagen
  • Cirkelzaagbladen voor verhout struikgewas en boomonderhoud

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.