Directe productkeuze Elektrische bladzuigers
Elektrische bladzuigers

Elektrische bladzuigers

Twee machines in één

De STIHL elektrische zuighakselaars zijn optimaal voor het reinigen van oppervlaktes vlakbij huis.Bladeren en ander licht afval kunnen snel en eenvoudig opgezogen worden. De STIHL elektrische zuighakselaars kunnen ook als blaasapparaat ingezet worden. De SHE 71 reduceert consequent het lawaai. De SHE 81 overtuigt door een sterke zuigkracht.

Vergelijking Model Gewicht ­kg Vermogen ­kW Max. luchtdebiet ­m³/u Prijs
SHE 71 4,1 1) 1,1 670 2) € 157,00*
SHE 81 4,5 1) 1,4 750 2) € 197,00*
1) Zonder kabel 2) Zonder toebehoren

Met de elektrische bladzuigers kan je overal afval hakselen, zelfs in geluidsgevoelige gebieden

Dankzij de STIHL elektrische bladzuigers kan je voortaan je heggensnoeisel en loof hakselen in geluidsgevoelige gebieden, zonder je buren en wandelaars te storen. Bovendien draagt het werken met lichte elektrische machines bij aan de bescherming van je gezondheid. Hun uitzonderlijke prestaties zullen je bovendien een onberispelijk resultaat garanderen.

Krachtig en milieuvriendelijk werken in de buurt van huizen

Licht groen afval, zoals gemaaid gras en loof, kan je met de elektrische bladzuigers van STIHL gemakkelijk opzuigen en vervolgens met het hakselmes verwerken. Dankzij de zuigkracht belandt het verhakselde afval vliegensvlug in de geïntegreerde opvangzak. Vervolgens kan je het verwijderen of opnieuw gebruiken als mulchmateriaal.

De lichte elektrische bladzuiger SHE 71 van STIHL is geschikt voor kleine tuinen en incidenteel gebruik. Met een gewicht van slechts 4,1 kg ligt hij goed in de hand, zelfs bij langdurig gebruik. De meegeleverde opvangzak van 45 liter vangt het verhakselde afval op. Tijdens het hakselen wordt het aanvankelijke volume van het afval met bijna 90 procent verminderd. De opvangzak is dus groot genoeg voor alle kleine en middelgrote schoonmaakklussen. Het luchtdebiet in de zuigmodus bedraagt 580 m³/u en de machine heeft een geluidsdrukniveau van 85 dB (A).

De SHE 81 is een iets krachtigere machine. Ze weegt slechts 400 gram meer (het totale gewicht van de machine bedraagt 4,5 kg) en heeft een luchtdebiet van 650 m³/u. De hoge zuigkracht leidt het verhakselde afval naar de opvangzak van 45 liter. Bovendien is ze met een geluidsdrukniveau van 88 dB (A) ook erg stil.

Geen zorgen meer over de kabel

De elektrische bladblazers van STIHL zijn uitgerust met een ingebouwde kabeltrekontlasting die voorkomt dat de stekkerverbinding onbedoeld losgekoppeld wordt of dat de machine overbelast geraakt, zelfs bij een sterke trekkracht op de kabel. Je kan je voortaan dus volledig concentreren op je werk.

Van elektrische bladzuiger naar bladblazer

Zowel de SHE 71 als zijn ‘grote broer’, de SHE81, kan je in een handomdraai ook als bladblazer gebruiken. Het ombouwen vereist geen speciaal gereedschap en gebeurt heel snel. Deze transformatie stelt je vooral in staat om de blaasmodus te gebruiken om alle afval op je gazon op één plaats te verzamelen. Je hoeft het dan enkel nog maar te hakselen.

Dankzij de elektrische aansluiting verbruikt de machine in de blaasmodus uiteraard ook weinig energie en is ze relatief stil. Je kan dus blijven werken in de buurt van huizen.

Kies je accessoires

STIHL biedt accessoires waarmee je de functionaliteit van je elektrische zuighakselaar nog verder kunt uitbreiden.

  • Als de dode bladeren zich ophopen in je dakgoot en je ze niet regelmatig verwijdert, kunnen ze een grote opstopping veroorzaken tijdens regenbuien en leiden tot overstromingen. Onze reinigingsset voor dakgoten is 3 meter lang en maakt het gemakkelijk om de verzamelde bladeren te verwijderen en vervolgens te hakselen.
  • Met een vlakke gebogen blaasmond verloopt het onderhoud van grote oppervlakken nog efficiënter. Het mondstuk richt de luchtstroom parallel met de bodem en vormt een breed bereik om het grootst mogelijke oppervlak schoon te maken.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.