Directe productkeuze Benzine bladzuigers
Benzine bladzuigers

Benzine bladzuiger

Twee machines in één.

De benzine bladzuigers van STIHL verslinden heel wat bladeren, maai- en snoeiafval en hakselen tegelijkertijd dit biomateriaal kort en klein. Daardoor wordt het biomateriaal tot 10% van zijn oorspronkelijke volume gereduceerd en kan het onmiddellijk als compost- of mulchmateriaal worden gebruikt. Maar dat is nog niet alles : met de standaard toebehoren kan de bladzuiger worden omgetoverd tot een krachtige bladblazer.

Vergelijking Model Cilinderinhoud ­cm³ Gewicht ­kg Vermogen ­kW/Pk Max. luchtdebiet ­m³/u Prijs
SH 56 27,2 5,4 1) 0,7/1 730 € 384,00*
SH 86 27,2 5,8 1) 0,8/1,1 810 € 449,00*
1) Zonder benzine, compleet voor blazen

Ruim loof en licht groenafval gemakkelijk op met STIHL

In de herfst begint de jaarlijkse strijd tegen loof. In deze periode krijgen groenbedrijven tal van verzoeken van steden, gemeenten en andere instellingen. Maar ook voor particulieren is het een vervelende klus. Gelukkig staat de technologie niet stil. De hark heeft haar beste tijd gehad en maakt plaats voor benzinezuighakselaars die het onderhoud van tuinen en landschappen tot een eenvoudige opdracht maken.

De voordelen van een benzinezuighakselaar

De STIHL benzinezuighakselaars imponeren met hun hoge vermogen. Daarom zijn ze ideaal voor het onderhoud van grote percelen die bedekt zijn met een dikke laag loof. De benzinemotor biedt een onbeperkt werkbereik waardoor je kan genieten van een volledige mobiliteit tijdens het werken. Je zult deze optimale flexibiliteit des te meer op prijs stellen als je een terrein met veel hoekjes moet onderhouden.

De benzinezuighakselaars zijn uitgerust met een krachtig hakselmes dat loof, maar ook gemaaid gras en zelfs heggensnoeisel klein hakselt. Het oorspronkelijke volume wordt bijna 90% kleiner gemaakt. Wat overblijft, kan onmiddellijk als compost of mulchmateriaal worden gebruikt.

Onze machines bieden ook veel praktische functies, zoals een draagriem voor langdurig gebruik of de bediening met één hand dankzij de integratie van de bedieningselementen in de handgreep. Er is zelfs een optionele reinigingsset voor dakgoten, waarmee je gemakkelijk het vuil en bladeren die zich in je dakgoot hebben opgehoopt kunt verwijderen.

Uitzonderlijk motorvermogen

De benzinezuighakselaars van STIHL zijn uitgerust met een duurzame, krachtige en milieuvriendelijke motor: de STIHL 2-MIX-motor.

Dankzij de 2-MIX-motor leveren de STIHL benzinezuighakselaars uitstekende prestaties terwijl ze weinig brandstof verbruiken. De 2-MIX-technologie creëert een luchtlaag tussen de verbrande lading en de verse lading, waardoor het verbruik met ongeveer met 20% wordt verminderd. De motor biedt een optimaal vermogen en een hoog koppel over een groot toerentalbereik. De concrete voordelen:

  1. Je werkt zuiniger
  2. Zonder echter toegevingen te doen op het gebied van vermogen
  3. Je profiteert van de technologie van de toekomst met een motor die voldoet aan de Euro II-emissienorm
  4. Je beschermt je gezondheid en het milieu

Van benzinezuighakselaar tot bladblazer

STIHL vindt het belangrijk om een maximale flexibiliteit te garanderen, zodat je je werk op een eenvoudige, efficiënte en prettige manier kunt uitvoeren. De benzinezuighakselaars van STIHL kunnen daarom met behulp van een aantal handige accessoires heel gemakkelijk worden omgebouwd tot bladblazers. Je kunt dus alle dode bladeren verzamelen op dezelfde plaats voordat je de zuigfunctie activeert.

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.