Directe productkeuze Elektrische bladblazers
Elektrische bladblazers

Elektrische bladblazers

Stil en licht in de hand

Bladeren, gemaaid gras of afval - met de sterke elektrische bladblazers van STIHL reinigt u moeiteloos alle vlaktes, paden en borders op uw terrein. Onze lichtgewichten zijn eenvoudig te bedienen en overtuigen door hun blaaskracht en sterke luchtdoorzet. De STIHL elektrische bladblazers zorgen, stil maar krachtig, voor een frisse wind rondom het huis.

Vergelijking Model Gewicht ­kg Blaaskracht ­N Max. luchtdebiet ­m³/u Prijs
BGE 71 3 1) 9 2) 670 3) € 119,00*
BGE 81 3,3 1) 12 2) 750 3) € 159,00*
1) Zonder kabel 2) Combinatie van luchtsnelheid en luchtcapaciteit 3) Zonder blaasmond en blaasmond

Elektrische bladblazers produceren een perfecte luchtstroom

De elektrische bladblazers verwijderen snel dode bladeren en vuil van je oprit, gazon en bloembedden. De geproduceerde luchtstroom maakt alles razendsnel schoon. Dankzij de elektrische aandrijving kan je heel discreet werken. De elektrische bladblazers van STIHL zijn relatief licht en trillingsarm, wat je werk rond het huis en in de tuin vergemakkelijkt.

De specifieke voordelen van elektrische bladblazers

De elektrische bladblazers worden vooral op prijs gesteld voor gebruik op privéterreinen, maar ook op openbare plaatsen die over een nabijgelegen elektrische aansluiting beschikken.

  1. Dankzij de elektrische aandrijving komen er geen uitlaatgassen vrij. Bovendien is de machine altijd klaar voor gebruik.
  2. De elektrische machines zijn erg stil en kunnen daarom zonder probleem in geluidsgevoelige gebieden gebruikt worden.
  3. Een gewone elektrische aansluiting van 230 volt is voldoende en stelt je in staat om met behulp van een geschikte verlengkabel over een voldoende groot werkbereik rond het huis en in de tuin te beschikken.
  4. De elektrische bladblazers hebben een relatief laag totaalgewicht

Om de vereiste nominale spanning van 230 volt te bereiken, moet je de machine op het elektriciteitsnet aansluiten. Alle elektrische STIHL bladblazers zijn uitgerust met een kabeltrekontlasting die voorkomt dat de stekker losraakt tijdens het gebruik.

Indrukwekkende prestaties op grote oppervlakken

De STIHL BGE 81 elektrische bladblazer is zeer krachtig en daarom geschikt voor het onderhoud van grote oppervlakken. Hij heeft een opgenomen vermogen van 1,4 kW en kan een gemiddelde luchtsnelheid van 68 m/s produceren. De snelheid is traploos instelbaar. De Softgrip maakt bediening met één hand mogelijk en zorgt ervoor dat de machine prettig in de hand ligt. Met een gewicht van slechts 3,3 kg maakt deze het werk minder vermoeiend voor de armen, zelfs bij langdurig gebruik. De machine heeft een blaaskracht van 12 newton en kan een luchtdebiet tot 750 m³ lucht per uur ontwikkelen.

Welke elektrische bladblazers zijn aangewezen voor kleine en middelgrote oppervlakken?

Alle elektrische bladblazers van STIHL hebben een uitstekende stabiliteit en duurzaamheid, ongeacht het model. De kleine modellen onderscheiden zich van hun ‘grote broers’ door hun maximale kracht en bepaalde specifieke kenmerken. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het onderhoud van kleine oppervlakken rond het huis en voor kleine bedrijven. Ze zijn bedoeld voor klanten die op zoek zijn naar een basisuitrusting en die niet wensen te betalen voor opties die ze niet nodig hebben.

Het model BGE 71 behoort tot die categorie. Deze lichte en comfortabele elektrische bladblazer weegt slechts 3 kg. Hij levert een blaaskracht van 9 newton en produceert een luchtsnelheid van 58 m/s. Alle bedieningselementen zijn in de handgreep ondergebracht voor een praktisch gebruik.

Optioneel beschikbare accessoires

STIHL biedt een hele reeks accessoires voor zijn bladblazers en bladzuigers. Kies je accessoires op basis van je model. Het populairste accessoire, de aanbouwset, stelt je in staat je elektrische blazer uit te rusten met een zuigmechanisme. Dankzij deze set bouw je je bladblazer om tot bladzuiger en kan je de dode bladeren meteen opvangen in een zak.

Andere elementen die compatibel zijn met de modellen BGE 81 en BGE 71:

  • een vlakke blaasmond
  • een reinigingsset voor dakgoten

* Adviesprijs van de fabrikant vanaf januari 2021 inclusief BTW.

Dit productassortiment en deze informatie kunnen per land licht afwijken. Wijzigingen qua techniek, uitrusting, prijs en toebehoren zijn voorbehouden.