Directe productkeuze Tuinfrezen
Tuinfrezen

Tuinfrezen

Krachtig en vol vermogen door de bodem

De krachtige STIHL tuinfrezen vereenvoudigen de grondbewerking voor de landbouw en de gewassenteelt. Dankzij hun betrouwbare techniek en compacte constructie zijn ze al jarenlang het beproefde gereedschap van veeleisende tuiniers en boeren. De omvangrijke uitvoeringen en accessoires garanderen een multifunctioneel gebruik van de STIHL tuinfrezen.

STIHL tuinfrezen: betrouwbare hulpmiddelen voor grondbewerking

Met de STIHL tuinfrezen kan je op een doeltreffende manier en zonder veel inspanning de bodem bewerken. Daarom zijn ze onmisbaar voor landschapstuiniers, landbouwers en tuiniers. De STIHL tuinfrezen vallen op door hun compacte constructie en verfijnde techniek. Bovendien is er een groot aanbod accessoires om de machines voor uiteenlopende toepassingen in te zetten.

STIHL tuinfrezen, krachtige multitalenten

Met een tuinfrees kan je op een eenvoudige manier terreinen bewerken. Elk stuk grond is echter anders, waardoor de gestelde eisen sterk uiteen kunnen lopen. Daarom bestaat het aanbod van STIHL uit verschillende modellen die onderling in het aantal hakmessen en de hakset verschillen. De diameter van de hakset varieert bijvoorbeeld van 300 tot 320 mm. Als je teelten met smalle of hoekige rijen moet bewerken, kies je het best voor een uitvoering met een achteruitversnelling omdat zulke modellen bijzonder wendbaar zijn. De volgende modellen zijn beschikbaar:

  • De MH 445 is ontworpen om op terreinen met weinig bewegingsruimte vlot te kunnen manoeuvreren. De machine is met een ergonomisch gevormd stuur uitgerust dat aan quasi elke lichaamslengte aangepast kan worden. Terwijl je eenvoudig met de duim gas geeft, kun je het onderstel met de hand of de voet bedienen. En omdat het aanbod accessoires zo ruim is, kun je deze STIHL tuinfrees bijzonder flexibel inzetten.
  • De MH 445 R heeft nagenoeg identieke kenmerken, alleen heeft deze een achteruitversnelling.
  • De krachtige STIHL tuinfrezen, zoals de MH 560, zijn perfect voor grote oppervlakken. Omdat dit model een werkbreedte van 60 cm heeft, kun je er ook grotere perken en velden, en zelfs kleine akkers, mee bewerken. Voor een hoog comfortniveau bij het werk zorgt het antivibratiesysteem, dat spieren en gewrichten spaart.
  • De MH 585 verschilt op enkele details van de MH 560, maar is ook ontworpen voor het werk op grotere grondstukken.
  • De MH 685 is de krachtigste uitvoering van de STIHL tuinfrezen zodat je met dit model ook moeiteloos een zware bodem kan bewerken. Dat model is met verstevigde tandwielen, lagers en riemen in de aandrijflijn uitgerust zodat je het volledige vermogen optimaal kan benutten.

Accessoires: nog meer comfort bij het werken met de STIHL tuinfrezen

Bij de STIHL tuinfrezen is een ruim gamma accessoires beschikbaar. Dat biedt het voordeel dat je met de passende uitrusting zo goed als elke bodemsoort probleemloos kunt bewerken. In het aanbod accessoires vind je bijvoorbeeld een verbreding voor de hakset, samen met stootstrips, waarmee je de werkbreedte kunt uitbreiden. Ook de ijzeren wielen AMR 031, die voor de modellen MH 560, 585 en 685 beschikbaar zijn, maken het werk veel lichter. Met deze wielen is de STIHL tuinfrees veel gemakkelijker op moeilijk begaanbaar terrein te manoeuvreren.

De accessoires voor de STIHL tuinfrezen zijn ontworpen om taken zoals rooien, ploegen of aanaarden beduidend te vergemakkelijken. Het aanbod omvat bijvoorbeeld twee aanaarders die het werk enorm verlichten. En vergt het werk toch eens een keer wat meer moeite, dan vind je bij de accessoires ook extra gewichten: twee elementen van telkens negen kilo die je op de machine hangt om haar zwaarder te maken. Door die gerichte belasting kun je op een harde bodem duidelijk preciezer werken.